Ilma-vesilämpöpumppu - Laadukkaat ratkaisut Energiakumppaneilta

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu on laite, jonka avulla siirretään lämpöenergiaa ulkoilmasta rakennuksen vesikiertoiseen lämmitykseen.

Pumpun avulla voidaan lämmittää myös käyttövettä (kompressorin avulla menovesi voidaan hyvillä ilma-vesilämpöpumpuilla lämmittää jopa +60°C asteiseksi). Ilma-vesilämpöpumppu voi, toisin kuin ilmalämpöpumppu, toimia talon päälämmönlähteenä, mutta se tarvitsee Suomen ilmastossa tuekseen varajärjestelmän. Perinteisestä kotitalouden lämmöntuotannosta voidaan säästää jopa 40–66 % energiaa lämpöpumppua hyödyntämällä.

Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?

Ilma-vesilämpöpumppu toimii samalla periaatteella kuin ilmalämpöpumppu, mutta lämpö siirretään ilman sijasta veteen. Ilma-vesilämpöpumpun säästöpotentiaali on paljon suurempi kuin ilmalämpöpumpun, koska myös talon käyttövesi pystytään lämmittämään ilma-vesilämpöpumpulla. Ilma-vesilämpöpumppua on kuitenkin hankalampaa soveltaa käytettäväksi talon jäähdytykseen kuin ilmalämpöpumppua. Jäähdytykseen kannattaa hankkia ilmalämpöpumppu ilma-vesilämpöpumpun rinnalle.

Ilma-vesilämpöpumppu sopii hyvin vanhoihin taloihin ja useimpiin uusiin rakennuksiin. Maalämpöpumppuun verrattuna ilma-vesilämpöpumpun etuna on sen hankintahinta ja helppo asennettavuus. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan korvata aiempi lämmitysjärjestelmä, tai se voidaan asentaa aiemman lämmitysjärjestelmän rinnalle.

Laite on ympäristöystävällinen valinta lämmitysmuodoksi, koska pienemmän omakäyttötehon ansiosta se pienentää hiilijalanjälkeäsi. Ilma-vesilämpöpumpun asennus ei myöskään edellytä tontin mylläämistä porauskalustolla, kuten esimerkiksi maalämpöpumppua asennettaessa.

Laitteiden tuottama lämpökerroin (COP) vaihtelee merkittävästi eri merkkisten laitteiden välillä. Olennaista ilma-vesilämpöpumpuissa on tietää, paljonko laite tuottaa lämpötehoa esimerkiksi –7 C:n ja –15 C:n ulkolämpötilassa, koska silloin lämmitystehon tarve on suuri ja myös säästöt energialaskussa ovat suuret. Jotkut ilma-vesilämpöpumput voivat tuottaa koko talon tarvitseman lämmön lämpöpumpulla ja toiset tuottavat esimerkiksi 50 % lämpötehosta sähkövastuksella, jolloin säästöt jäävät luonnollisesti pienemmiksi.

Tutustu tuotteisiimme »

Energiakumppanit – Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja!

Energiakumppanit ympäri Suomen

Henkilökohtaista palvelua lähellä sinua.

Jarkko Mattinen

Tekninen neuvonta

Juha Peltonen

Etelä-Suomi

Jarmo Kylmänen

Tekninen neuvonta

Katso kaikki