Ilmalämpöpumppu | Energiakumppaneiden laadukkaat ratkaisut

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu on laite, jolla siirretään kohteeseen lämpöenergiaa ulko- ja sisäyksikön avulla.

Ulkoyksikössä kylmäaine höyrystetään ja höyrystyessään kylmäaine sitoo tehokkaasti lämpöenergiaa itseensä. Tämän jälkeen kylmäaine siirretään sisäyksikölle, jossa se nesteytetään ja tässä yhteydessä lämpö luovutetaan kylmäaineesta. Sisätilan lämpötilaa säädetään kaukosäätimen avulla. Lämpöä siirtyy ulkoilmasta sisäilmaan ja tarvittaessa päinvastoin kun halutaan viilentää sisäilmaa eli käyttää laitetta ilmastointilaitteen tavoin. Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate on samanlainen kuin esimerkiksi jääkaapilla.

Ilmalämpöpumppu soveltuu kaikkiin taloihin

Se on helppo asentaa eikä vaadi monimutkaisia asennusratkaisuja rakenteissa. Usein ilmalämpöpumppua hyödynnetään mm. tukemaan öljy- tai sähkölämmitystä.

Ilmalämpöpumput voidaan jakaa yleisesti kolmeen pääkategoriaan niiden asennettavan sijainnin mukaisesti. Eri Ilmalämpöpumppumalleja voidaan asentaa seinään, kattoon tai lattialle.

Ilmalämpöpumpulla lämpöä voidaan siirtää ulkoilmasta sisäilmaan huomattavasti edullisemmin kuin perinteisellä sähkönvastukseen perustuvalla sähkölämmityksellä. Ilmalämpöpumppujen suorituskerroin lämmityskäytössä on jopa yli viisi kun ulkolämpötila on +7 °C. Tämä tarkoittaa, että yhdellä kilowattitunnilla saadaan siirrettyä yli viisi kilowattituntia lämpöä. Ulkoilman kylmetessä lämmönsiirtokyky heikkenevät. Parhaimmat pumput tuottavat vielä -20 °C pakkasella lämpöä lähes kahden suorituskertoimella.

Ilmalämpöpumppu pystyy lämmittämään asuintilat tehokkaasti hyvällä hyötysuhteella. Jäähdytys on myös edullista toteuttaa. Laite puhdistaa sisäilmaa ja kesäkuumalla sitä voidaan käyttää viilentämiseen. Ilmalämpöpumpuilla säästää vaivattomasti energiaa ja rahaa.

Ilmalämpöpumppu toimii kaikissa ulkolämpötiloissa ja se on luotettava ja pitkäikäinen lämmönlähde. Ilmalämpöpumpun avulla voi säästää öljy-tai suorasähkölämmitteisen asunnon lämmityskuluissa jopa 55 %!

Säästösi lämmityskuluissa alkaa välittömästi kun lämpöpumppusi on otettu käyttöön.

Samalla nousee myös asuntosi arvo. Energiahintojen noustessa kasvaa säästösi samassa suhteessa!

Energiakumppanit ympäri Suomen

Henkilökohtaista palvelua lähellä sinua.

Kimmo Tiitto

Tatu Väänänen

Kaakkois-Suomi

Jarmo Saikkonen

Janne Kerajärvi

Katso kaikki