Ilmalämpöpumpun asennus - Ammattitaitoiset asentajat

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennus luotettavasti ja ammattitaidolla.

Energia-asiantuntijamme tekemä ilmalämpöpumpun asennuksen ja sisäyksikön sijainnin suunnittelu takaa, että saat siitä maksimaalisen hyödyn asuntosi lämmitykseen ja viilennykseen. Asennuksen suorittavat luotettavasti valtuutetut asentajamme.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön oikea sijoittelu asunnossa on yksi merkittävimmistä tekijöistä ilmalämpöpumpun tehokkuuteen. Sisäyksikkö pitää sijoittaa paikkaan, josta ilma pääsee kiertämään asunnossa mahdollisimman vapaasti. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi eteiset, aulat ja olohuoneet.

Keittiöön ilmalämpöpumppua ei kannata sijoittaa, sillä rasva voi nopeasti heikentää pumpun tehoa. Jos asunnossa on takka, ilmalämpöpumpun takkatoiminto levittää entistä tehokkaammin ja tasaisemmin takasta saatua lämpöä.

Ilmalämpöpumpun asennus – ohjeet

Ilmalämpöpumpun yläpuolella pitää olla tilaa 5 cm ja laite tulisi asentaa mahdollisimman korkealle, mielellään yli kahden metrin korkeuteen.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön ympärillä tulee olla riittävästi tilaa. Alapuolella vähintään 50 cm, etäisyys seinästä vähintään 10 cm ja edessä vähintään kaksi metriä, jotta ulkoyksikkö toimii tehokkaasti. Ulkoyksikkö pitää asentaa ulos.

Ulkoyksikössä muodostuu kondenssivettä lämmityskäytössä. Tämä on hyvä huomioida sijoittelussa.

Ilmalämpöpumpun asennus vaatii ammattitaitoa

Ilmalämpöpumpun oikea mitoittaminen viilennys- ja lämmityskäyttöön vaatii aina ammattitaitoa ja ammattilaisen apua. Pelkkä tilan koon tietäminen ei riitä, vaan esimerkiksi ilmansuunnat, asukkaiden määrä, sekä ikkunoiden, ovien, eristeiden ym. rakenteet vaikuttavat valintoihin.

Lue lisää ilmalämpöpumpuista ja tutustu tuotteisiimme.

Ota yhteyttä alan ammattilaiseen Energiakumppaneihin!

Energiakumppanit ympäri Suomen

Henkilökohtaista palvelua lähellä sinua.

Juha Peltonen

Etelä-Suomi

Jarmo Kylmänen

Tekninen neuvonta

Jarkko Mattinen

Tekninen neuvonta

Katso kaikki