Lisätietoa ilmalämpöpumpuista - Hanki lämpöpumppu, energiatehokas lämmitys kotiisi!

Mukavampaan asumiseen.

Asuntosi lämpötilan tulee olla juuri sellainen kuin sinä haluat.

Yleistä ilmalämpöpumpuista

Energiakumppanit Oy myy ja markkinoi Scanoffice Groupin ilmalämpöpumppuja. Tuotemerkit Mitsubishi Electric ja GREE edustavat ehdotonta alan huippua ja ne on tehty toimimaan Suomen ankarissa olosuhteissa. Mitsubishin ja GREEn ilmalämpöpumput toimivat kaikissa ulkolämpötiloissa ja ovat sekä luotettavia että pitkäikäisiä lämmön- tai jäähdytyksenlähteitä. Mikä parasta, voit säästää öljy- tai suorasähkölämmitteisen asuntosi lämmityskuluissa jopa 55 %.

llmalämpöpumpulla on monia etuja

  • Säästösi lämmityskuluissa alkaa välittömästi, kun lämpöpumppusi on otettu käyttöön. Samalla  nousee myös asuntosi arvo. Energiahintojen noustessa kasvaa säästösi samassa suhteessa.
  • Perheesi ja asuntosi voi paremmin. Laite puhdistaa sisäilmaa ja kesäkuumalla se viilentää  miellyttävästi. Samalla laite vähentää kosteutta ja asuntosi homehtumisriskiä.
  • Ilmalämpöpumppu on ekologisesti hyvä valinta. Pienenevä energiankulutus pienentää energiatuoton  kuormitusta luonnolle.

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate lyhyesti

Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta yksiköstä: sisäyksiköstä ja ulkoyksiköstä. Kompressori tuottaa tarvittavan paineen kierrättämällä yksiköiden välillä kiertävää kylmäainetta. Ulkoyksikössä kylmäaine höyrystetään ja höyrystyessään kylmäaine sitoo tehokkaasti lämpöenergiaa itseensä. Tämän jälkeen kylmäaine siirretään sisäyksikölle, jossa kylmäaine nesteytetään ja tässä yhteydessä lämpö luovutetaan kylmäaineesta. Hyöty saavutetaan siitä, että tämän koko prosessin pyörittämiseen kuluu ulkolämpötilasta riippuen jopa vain noin viidesosa sähköenergiaa verrattuna siihen minkä laite tuottaa takaisin lämpöenergiana.

Ilmalämpöpumppu (ILP)

Ilmalämpöpumppu soveltuu kaikkiin taloihin. Se on helppo asentaa ja se ei vaadi monimutkaisia asennusratkaisuja rakenteissa. Usein ilmalämpöpumppua hyödynnetään mm. tukemaan öljy- tai sähkölämmitystä. Ilmalämpöpumput voidaan jakaa yleisesti kolmeen pääkategoriaan niiden asennettavan sijainnin mukaisesti. Eri Ilmalämpöpumppumalleja voidaan asentaa seinään, kattoon tai lattialle.

Seinämalliset ilmalämpöpumput

Suomen ankarat olosuhteet asettavat haasteita ilmalämpöpumppujen toiminnallisuudelle. Kaikki Scanoffice Groupin maahantuomat ilmalämpöpumput on suunniteltu toimimaan pohjoismaisissa olosuhteissa. Pitkäikäset ilmalämpöpumppumme toimivat luotettavasti kaikissa ulkolämpötiloissa. Ilmalämpöpumpun avulla voit säästää jopa 55 % asuntosi lämmityskuluissa öljy- tai suorasähkölämmitteisissä asunnoissa.

Kattokasettimalliset ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppujen kattokasettimallit ovat katon sisään upotettavia ilmalämpöpumppuja. Tyylikkäät ja huomaamattomat kattokasettimallit puhaltavat ilman tasaisesti ja hiljaisesti neljälle sivulle.

Lattiamallit

Energiatehokas ja tyylikäs lattiamallinen ilmalämpöpumppu sopii myös vaativampiin asennuskohteisiin. Lattiamallin ilmalämpöpumppu asennetaan seinän alaosaan lähelle lattiaa perinteisen lämpöpatterin tapaan.

Multi-split-ilmalämpöpumput

Mitsubishi Electric MXZ-sarjan multi-split-ulkoyksiköt tarjoavat runsaasti eri mahdollisuuksia. Ulkoyksikköjä on saatavilla neljässä eri teholuokassa, ja niihin on liitettävissä kahdesta viiteen sisäyksikköä (mallista riippuen). Sisäyksiköitä voidaan yhdistellä vapaasti eri teholuokista (2,5/3,5/5kW) ja mallisarjoista (SF-, FH-, EF-, KA-mallisarjat).

Ilmalämpöpumppu lämmityslaitteena

Lämmityslaitteena ilmalämpöpumppu hyödyntää lämpöenergiaa höyrystyneestä kylmäaineesta. Ulkoyksikön puhallin siirtää lämpöenergiaa sisältävän kylmäaineen sisäyksikköön. Ilmalämpöpumpun sisäyksikössä olevan lauhduttimessa höyrystynyt kylmäaine tiivistetään nesteeksi, jolloin lämpö saadaan siirrettyä puhaltimen avulla sisätiloihin.

Ilmalämpöpumppu jäähdytyslaitteena

Ilmalämpöpumpun toiminta jäähdytyslaitteena on päinvastainen lämmityslaitteen toimintaperiaatteeseen. Sisäyksikön kennossa höyrystyvä kylmäaine sitoo lämpöenergiaa huoneilmasta. Sisäyksikön puhallin kierrättää jäähtyneen kennon lävitse sisäilmaa, joka tuottaa sisätiloihin viileää puhallusilmaa. Sisäyksikön höyrystyneeseen kylmäaineeseen sitoutunut lämpöenergia siirtyy ulkoyksikköön, jossa kylmäaine tiivistetään nesteeksi. Nesteen lämpöenergia luovutetaan ulkoyksikön puhaltimen avulla ulkoilmaan.

Energiakumppanit ympäri Suomen

Henkilökohtaista palvelua lähellä sinua.

Juha Peltonen

Etelä-Suomi

Jarmo Kylmänen

Tekninen neuvonta

Jarkko Mattinen

Tekninen neuvonta

Katso kaikki