Maalämpöpumppu | Energiakumppanit tarjoaa käyttöösi maalämpöpumput

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumppu ottaa lämmön talteen maasta.

Maalämpöpumpun toimintaperiaate on sama kuin jääkaapeissa, paitsi että kylmän asemasta laite pumppaa lämpöä. Lämpö kerätään maasta putkiston avulla. Putkisto voidaan sijoittaa maahan joko kaivamalla se horisontaalisesti maaperään tai poraamalla kaivo kallioon. Putkisto voidaan asentaa myös vesistöön tontin lähelle.

Miten maalämpöpumppu toimii?

Maalämmön talteenotossa hyödynnetään lämmönkeruupiiriä, joka on putkisto, jonka sisällä kiertää nestettä, jolla on alhainen jäätymispiste. Neste lämpenee maaperän lämmön vaikutuksesta. Nesteen lämpö otetaan talteen lämpöpumpulla, joka “pumppaa” lämpöä nesteestä lämmityspiiriin sekä lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Tästä seuraa nesteen lämpötilan lasku. Nesteen lämpötila nousee uudelleen maalämmön ansiosta, kun neste ohjataan takaisin maapiiriin.

Maalämpöpumppu on vaivaton ja edullinen lämmitysratkaisu

Nykyaikainen maalämpöpumppu on huoleton ja edullinen lämmitysmuoto. Itse laitteistokaan ei tarvitse paljon tilaa. Maalämmön avulla voi parhaimmillaan säästää jopa 80 % lämmityskustannuksista. Maalämpö on yksi energiatehokkaimmista ratkaisuista, koska yhdellä kilowatilla (kw) on mahdollista tuottaa jopa yli 4 kilowattia lämpöenergiaa. Maalämpöpumput ovat kasvattaneet suosiotaan sekä uudisrakentamisessa että vanhan lämmitysjärjestelmän saneerauksessa. Yli puolet uudisrakennuksista hyödyntää jo maalämpöpumppujärjestelmää. Lue lisää siitä, miten onnistuu öljylämmityksen vaihto maalämpöön.

Tutustu tuotteisiin »

Ota yhteyttä ja kysy lisää alan ammattilaiselta Energiakumppaneilta!

Energiakumppanit ympäri Suomen

Henkilökohtaista palvelua lähellä sinua.

Jarkko Mattinen

Tekninen neuvonta

Jarmo Kylmänen

Tekninen neuvonta

Juha Peltonen

Etelä-Suomi

Katso kaikki