Öljylämmityksen vaihto maalämpöön | Energiakumppaneiden ratkaisut

Öljylämmityksen vaihto maalämpöön

Maalämpöön siirtyminen pudottaa lämmityskustannuksia noin 60 % öljylämmitykseen verrattuna ja 70 % sähkölämmitykseen verrattuna.

Uusissa omakotitaloissa maalämpö on jo ylivoimaisesti suosituin lämmitysmuoto, mutta maalämmön asentaminen vanhaan omakotitaloon on myös mahdollista ja järkevää.

Maalämmön asentaminen onnistuu lähes mihin tahansa taloon ja maalämpöjärjestelmä on lähes aina myös edullisin lämmitysmuoto. Kaikki maalämmön asentamisen työvaiheet lämpökaivon porausta myöten ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Maalämmön asentaminen vanhaan taloon säästää lämmityskustannuksissa, ja lisäksi maalämpöjärjestelmään siirtyminen on todella vaivatonta. Usein maalämpöön siirtyminen vapauttaa myös rakennuksen pinta-alaa muuhun käyttöön, koska maalämpöjärjestelmä vie huomattavasti vähemmän tilaa kuin öljysäiliö tai yösähkövaraaja.

Miksi öljylämmityksen vaihto maalämpöön kannattaa?

Maalämpö on myös ympäristöystävällistä. Maalämpö on puhdasta, uusiutuvaa energiaa, jonka hyödyntäminen maalämpöpumpun avulla vaatii vain pienen osan siitä sähkömäärästä, joka tarvittaisiin esimerkiksi talon lämmittämiseen suoralla sähkölämmityksellä. Investointi maalämpöön nostaa rakennuksen arvoa merkittävästi, ja jos kodin vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi, maalämmöllä lämpenevä talo on etulyöntiasemassa ostajien silmissä.

Kysy lisää energia-asiantuntijoiltamme ja pyydä ilmainen lämmitysjärjestelmäsi uusimisen kartoitus vaikka heti.

Energiakumppanit ympäri Suomen

Henkilökohtaista palvelua lähellä sinua.

Jarmo Kylmänen

Tekninen neuvonta

Juha Peltonen

Etelä-Suomi

Jarkko Mattinen

Tekninen neuvonta

Katso kaikki