Ilma-vesilämpöpumput - Hanki lämpöpumppu, energiatehokas lämmitys kotiisi!

Mukavampaan asumiseen

Asuntosi lämpötilan tulee olla juuri sellainen kuin sinä haluat.

Ilma-vesilämpöpumppu toimii pääasiallisena lämmitysjärjestelmänä

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu useisiin uusiin ja vanhoihin taloihin. Ilma-vesilämpöpumpun etuna maalämpöpumppuun verrattuna on sen hankintahinta sekä helppo asennettavuus. Usein esimerkiksi maaperä tai maalämpökaivoille tarvittava tila hankaloittavat maalämpöpumpun asennusta, ja monesti näihin kohteisiin ilma-vesilämpöpumppu on optimaalinen ratkaisu. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan korvata aiempi lämmitysjärjestelmä, tai se voidaan asentaa aiemman lämmitysjärjestelmän rinnalle.

Haluatko puolittaa energialaskusi?

Ilma-vesilämpöpumppu toimii rakennuksesi pääasiallisena lämmitysjärjestelmänä toisin kuin ilmalämpöpumppu. Ilma-vesilämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa edullisella hyötysuhteella ulkoilmasta talosi lämmitysvesikiertoon tehokkaasti myös pakkaskeleillä ja lämmittää samalla myös käyttöveden.

Ilma-vesilämpöpumpun toimintaperiaatepieni_kuvituskuva_ilmalampopumput

Ilma-vesilämpöpumppu kerää lämpöenergiaa ilmasta vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja käyttöveteen. Kompressorin avulla menovesi voidaan hyvillä ilma-vesilämpöpumpuilla lämmittää jopa +60°C asti.

Ilma-vesilämpöpumpuissa on eroja

Laitteiden tuottama lämpökerroin (COP) vaihtelee merkittävästi eri merkkisten laitteiden välillä. Olennaista on tietää, paljonko laite tuottaa lämpötehoa esimerkiksi –7°C:n ja –15°C:n ulkolämpötilassa, koska silloin lämmitystehon tarve on suuri ja myös säästöt energialaskussa ovat suuret. Jotkut ilma-vesilämpöpumput voivat tuottaa koko talon tarvitseman lämmön lämpöpumpulla ja toiset tuottavat esimerkiksi 50 % lämpötehosta sähkövastuksella, jolloin säästöt jäävät luonnollisesti pienemmiksi.

Lue lisää ilma-vesilämpöpumpuista

Ilma-vesilämpöpumppu jäähdyttimenä

Energiakumppanit ympäri Suomen

Henkilökohtaista palvelua lähellä sinua.

Jarmo Kylmänen

Tekninen neuvonta

Jarkko Mattinen

Tekninen neuvonta

Juha Peltonen

Etelä-Suomi

Katso kaikki